Over Step by step, Engels op de basisschool

Over Step by step, Engels op de basisschool

Step by Step: Engels op de Basisschool is in 2007 door mij, Francis Kutschruiter opgericht met als doelen basisscholen enthousiast te maken voor Engels en scholen te helpen bij de invoer van vvto-Engels.

Francis Kutschruiter heeft ruim 25 jaar ervaring in het basisonderwijs, waarvan 10 jaar ervaring op Nederlands-Internationale scholen in het buitenland. Hier specialiseerde zij zich als vakleerkracht en coördinator Engels. In die tijd gaf ze Engelse les aan kinderen van groep 1-8 en schreef ze uitgebreide lesplannen en curricula.

Naast haar opleiding als basisschoolleerkracht heeft ze vanuit haar interesse een tweedegraads diploma Engels en een schoolleiders diploma behaald. In 2011 slaagde ze voor een MA in Applied Linguistics and TESOL. Naast haar baan als adviseur en trainer geeft ze anderhalve dag in de week les als vakleerkracht Engels op een basisschool en doet ze freelance werk voor drie uitgevers.

Naast deze werkzaamheden beheert ze de website www.jameslessons.com, een website met meer dan 300 Engelse lessen en lesideeën. 

In haar werk als schoolbegeleider werkt ze samen met EarlyBird, het programma voor 'meer, beter en vroeger Engels'. Meer informatie vind u op www.earlybirdie.nl.