Over Step by step, Engels op de basisschool

Over Step by step, Engels op de basisschool

Step by Step: Engels op de Basisschool is in 2007 door mij, Francis Kutschruiter opgericht met als doelen basisscholen enthousiast te maken voor Engels en scholen te helpen bij de invoer van vvto-Engels.

Francis Kutschruiter heeft ruim 30 jaar ervaring in het basisonderwijs, waarvan 10 jaar ervaring op Nederlands-Internationale scholen in het buitenland. Hier specialiseerde zij zich als vakleerkracht en coördinator Engels. In die tijd gaf ze Engelse les aan kinderen van groep 1-8 en schreef ze uitgebreide lesplannen en curricula.

Naast haar opleiding als basisschoolleerkracht heeft ze vanuit haar interesse een tweedegraads diploma Engels en een schoolleiders diploma behaald. In 2011 slaagde ze voor een MA in Applied Linguistics and TESOL. Naast haar baan als adviseur en trainer geeft ze anderhalve dag in de week les als vakleerkracht Engels op een basisschool en doet ze freelance werk voor verschillende uitgevers wat betreft het schrijven van materialen voor Engelse PO en VO methodes.

Naast haar schijfwerkwerkzaamheden voor uitgevers ontwikkelt ze ook eigen werk. Dit is te vinden onder het kopje webshop

In haar werk als schoolbegeleider werkt ze samen met EarlyBird. Voor hen verzorgt ze diverse curussen en helpt ze mee met het schrijven van lesactiviteiten en CLIL projecten. Meer informatie vind u op www.earlybirdie.nl.